Известие

Collapse
No announcement yet.

Не знам какво стана, но не иска да запали!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не знам какво стана, но не иска да запали!

Помооощ,незнам какво стана хора както си работеше колата изгасих я отворих капака да зачистя малко под предното стъкло кадето е мотора на чистачките имаше голяма мизерия после се опитах да запали и неще
    погледнах да не сам откачил някой кабелбез да искам,но няма никакав резултат,изобщо не пропуква.Все пак може ли някои да ми каже каде може да имам някоя слаба връзка.кога и да съм имал проблем при тази кола винаги е било слаба връзка или откачен кабел,сигурен съм че и сега е същото но незнам кои е? колата е 164тс 90г
    Last edited by Alecks; d.m.y г., 14:55.

такаааа значи след доста ровичкане установих че е от някакав датчик от ляво на главата на двигателяпонапръсках малко кабелите със контактен спрей и тръгнанякой знае ли за какво е тоя датчик?притеснява ме дали не е трагнал да заминава дано да е само от слаба връзка де ама все пак

Comment

колега само със спрей е временно решение,откачи всички букси и или клеми които виждаш кем този датчик и ги почисти внимателно с финна шкурка или много малка пиличка. Ако е от слаба връзка ще се оправи.
      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

реших направо да го сменям намерих го за 20лв мисля че си засложава

Comment

Първоначално публикувано от Alecks Покажи съобщение
          такаааа значи след доста ровичкане установих че е от някакав датчик от ляво на главата на двигателяпонапръсках малко кабелите със контактен спрей и тръгнанякой знае ли за какво е тоя датчик?притеснява ме дали не е трагнал да заминава дано да е само от слаба връзка де ама все пак
          Да не е датчика на коляновия вал? Ако е той няма да го оправиш със спрей.
          Alfa 156 1,6 TS ex
          Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
          Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Първоначално публикувано от benji_gb Покажи съобщение
            Да не е датчика на коляновия вал? Ако е той няма да го оправиш със спрей.
            не горе на разпределителния вал е.и прави нещо странно,като запаля колата и са откачени жичките всичко е нормално а като ги сложа и като подам газ ми пада стрелката за зареждане на акомулатора,на ниски обороти си зарежда добре а като подам газ се връща,от какво може да е датчика ли е отишъл или?
            Last edited by Alecks; d.m.y г., 14:47.

Comment

Първоначално публикувано от Alecks Покажи съобщение
              не горе на разпределителния вал е.и прави нещо странно,като запаля колата и са откачени жичките всичко е нормално а като ги сложа и като подам газ ми пада стрелката за зареждане на акомулатора,на ниски обороти си зарежда добре а като подам газ се връща,от какво може да е датчика ли е отишъл или?
              На диагностика води ли я?
              Ако не си я заведи. Там най-точно ще покаже.
              Защото на мен не ми се струва логично като си пипал чистачките и да ти стане нещо на този датчик.

П.С.- Виж в търсачката за подобен проблем, може да изскочи нещо
              Last edited by benji_gb; d.m.y г., 16:09.
              Alfa 156 1,6 TS ex
              Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
              Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Май не е датчик, а клапана на вариатора. Пусни снимка да е сигурно.
                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                  Май не е датчик, а клапана на вариатора. Пусни снимка да е сигурно.
                  И на мене така ми се струва .
                  Чакаме фотка за да е сигурно .
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

колата с двете делка ли е ,или с бубини? защото ако е от вариаторния клапан той работи при високо налягане,всъщност ,работи постоянно,но ефекта от работата му е при високи обороти и налягане на маслото!!!

Comment

Working...
                    X